Consorci Esportiu Marina Alta
Consorci Esportiu Marina Alta
Consorci Esportiu Marina Alta
Consorci Esportiu Marina Alta
Consorci Esportiu Marina Alta
Consorci Esportiu Marina Alta
Camina amb el CEMA

Concurs Camina per la Marina

JURAT, SELECCIÓ D'OBRES I FALLADA

Se seleccionaren un total de 3 imatges premiades, de les quals: - Dos imatges les seleccionara i fallara per votació, qualsevol òrgan organitzatiu del CEMA (sent, la taula comarca, comissió executiva, consell o la presidència) . - Una imatge serà seleccionada segons numere de M'agrada, la que major numere obtinga, serà premiada. Es comptabilitzaren el numere de M'agrada fins al dimecres 20/05/2015."

CAMINA 2017!!

CAMINA 2017!!
Ja tenim programades les rutes de senderisme actiu pels senders de la nostra comarca. Inscripcions i més informació en oficina Tururac Turisme Actiu, en Dénia - Ronda Murales,1; telf. 965782360, mòbil 630992488, www.tururac.com . Anima't i gaudeix dels nostres paratges!!

Camina per la Marina Alta CEMA 2016. Senderisme nocturn CEMA

Camina per la Marina Alta CEMA 2016. Senderisme nocturn CEMA
Programa de senderisme nocturn 2016, CAMINA PER LA MARINA ALTA AMB LA LLUNA CEMA. Info i inscripcions en TURURAC Dénia www.tururac.com.

En total son 3 rutes, realitzan-se els divendres a les 20:00h. La primera d'elles serà "La Lluna i el moscatell", des de Llíber; la segon, "La Lluna i la Badia", des de Dénia; i finalitzara l'edició en Xàbia, ruta "La Lluna i la Mar".

 

 

 

Programació Camina per La Marina març 2015

Programació Camina per La Marina març 2015

Ja tenim disponible la programació de la VII edició del Camina per la Marina 2015.

Es realitzaran un total de tres rutes, els tres últims diumenges de març: la primera d'elles, el 15 en Pedreguer, la segon, el 22 en Orba i l'ultima, el 29 en la Vall de Laguar.

I Ruta Noctura 2014, Cap de Sant Antoni, Xàbia.

I Ruta Noctura 2014, Cap de Sant Antoni, Xàbia.
Inscripcions en TURURAC

Arranca el senderisme nocturn “Camina per la Marina Alta amb la lluna”

Arranca el senderisme nocturn “Camina per la Marina Alta amb la lluna”
Un any més, el Consorci Esportiu de la Marina Alta (CEMA) ha organitzat per al mes de juliol i agost "Camina per la Marina Alta amb la Lluna", una proposta esportiva que permetrà conéixer, a la llum de la nit, els paratges que ens envolten.

Així ho han donat a conéixer el president del CEMA i el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Teulada, Antonio Reig, junt amb una multitud de regidors d'Esports dels municipis de, El Verger, Dénia, Ondara, Orba, Pedreguer, Jesús Pobre, Gata i Xàbia."

La dificultat de les rutes que es proposen és baixa perquè puguen participar totes les persones que ho desitgen, tant veïns com turistes a què vullguen disfrutar del senderisme nocturn. Totes elles es realitzaran divendres, iniciant-se sobre les 20:30 hores. El preu d'inscripció per ruta és de 3 euros en concepte d'assegurança.

La primera ruta donarà començament el divendres, 25 de juliol, davall el títol "Cap de Sant Antoni, Xàbia", on els participants gaudiran d'una ruta lineal amb trams circulars, compta amb una distància de 7 quilòmetres i una duració aproximada de 3:30 hores. El punt de trobada serà en la "Rotonda final del port de Xàbia"."

La Rectoria" serà la segona ruta a realitzar-se i tindrà lloc el dia, 1 d'agost, amb una distància de 10 quilòmetres i una duració aproximada de 3:30 hores, es donaran a conéixer els diferents municipis d'interior que conformen aquesta Mancomunitat. Aquelles persones que desitgen participar hauran d'acudir a "Rafol d'Almunia".

El divendres, 8 d'agost, s'oferirà la ruta "Orba i El Girona, amb lluna plena", que posseïx una distància de 9 quilòmetres i una duració aproximada de 3:30 hores, el punt de trobada de la qual serà en el "Plaça d'Espanya Orba". Cal destacar que esta ruta es realitzara amb la major il·luminació lunar que es comptara en esta edició del camina.

Per a finalitzar, el divendres, 22 d'agost, serà el torn i es donarà a conéixer "Teulada-Moraira, terra de mar i muntanya", on aquells que participen recorreran 10 quilòmetres amb una duració de 3:30 hores, el punt de trobada per als assistents serà en el "Senillar" de Moraira.

Cal recordar que durant cada ruta es farà una pausa perquè tots els participants puguen reposar forces i disfrutar del paratge nocturn, motiu pel qual han d'emportar-se algun tipus d'aliment per al sopar i aigua; i com és propi de l'activitat, calçat i roba adequada, i una llanterna frontal.

En quant a les inscripcions i el pagament, es pot realitzar a través de la pàgina web www.turutac.com , per mitjà de targeta o ingrés bancari, o en efectiu en la tenda Tururac Dénia. Per a més informació es pot visitar és mateixa web o www.cema-marinaalta.com, o a través del contacte tururac@tururac.com o al telèfon 965782360.

III ruta camina, Penya d’Ifach. Diumenge 16 de Març.

III ruta camina, Penya d’Ifach. Diumenge 16 de Març.
Inscriu-te ací a la primera ruta!!

Descripció:
El Penyal d’Ifac, està situat a Calp, a la comarca de la Marina Alta. Declarat Parc Natural el 19 de gener de 1987 aquesta impressionant roca, unida a terra solament per un estret istme, s'eleva sobre el mar fins als 332 m d'altura. Es tracta d'un dels paisatges més coneguts de la Comunitat Valenciana, compta amb 45 hectàrees de superfície, és un dels espais naturals més petits i també el més visitat. Jaciments arqueològics, singularitat en flora i el seu ric patrimoni històric fan del lloc un punt imprescindible que visitar. Més sobre la ruta, 

II ruta, Alineació Solar Penya Foradada. Diumenge 9 de Març.

II ruta, Alineació Solar Penya Foradada. Diumenge 9 de Març.
NOVETAT: Visualització de l’alineació solar amb la penya Foradada. Autobus des de Pedreguer i Pego, cap a Alcalà de la Jovada, i tornada des de Benissivà. Les eixides seran, parada de autobusos Pedreguer, a les 12:50 i a les 13:15 des de la oficina de turisme de Pego. 

Inscriu-te ací a la primera ruta!!

Punts d'interès: Alcalà de la Jovada, Despoblat de L’Adzuvieta, Nevero de Baix, Barranc de Calç, Corral del moro o Cova obrada, Foradada, camí empedrat, Font de Moragues i cova, pati de l'antic convent Franciscà avui viacrucis, Benitaia i Benissivà. Més sobre la ruta,

I ruta camina, Castell d’Ambra. Diumenge 2 de Març.

I ruta camina, Castell d’Ambra. Diumenge 2 de Març.
Inscriu-te ací a la primera ruta!!

Descripció: Pel camí vell que es dirigia a Ebo emprenem el nostre camí, fins a arribar al desviament que ens conduirà al castell d’Ambra recorrent antigues sendes de les muntanyes de Pego, un petit recorregut per carretera que no li llevarà encant a la ruta i ens encaminem en direcció al Refugi de la Figuereta pel camí del Barranc de l’Ínfer per tornar després en direcció a Pego per la zona del Xical.Punt de trobada i eixida: 8:35 Tourist info. Mes sobre la ruta,

Última ruta camina, Circular de Segària. Diumenge 23 de Març.

Última ruta camina, Circular de Segària. Diumenge 23 de Març.
Inscriu-te ací a la primera ruta!!

Descripció: La Sierra Segària, separa la marjal de Pego-Oliva i la vall del riu Girona; el recorregut ens ofereix unes vistes espectaculars de la Marina Alta. La sendera circular Sierra Segària discorre des de la porta d'entrada al Parc Públic Segària, en el terme municipal d'Ondara. Des d’ací ens apropem a la zona recreativa del parc. Després de superar aquesta zona, ens dirigim el mirador de Segària després per l'interior d'un canal de reg en desús. Per la faldilla de la serra, ens conduirà fins al Rafalet i ascendirem al Collado del Pas de Benimeli. Iniciem l'ascens a les antenes de televisió i telefonia i albirem, al sud-oest, els municipis de Benimeli, el Ràfol d’Almunia, Sagra, Tormos, Orba i, al lluny la Vall de Laguar. Després ja en la cara sud de la serra i, en el camí queda a la vista el poblat iber; superant el poblat, la ruta passa de la cara sud (solana) a la cara nord (ombria. la sendera es bifurca: a la dreta, s'ascendeix al Portet de Beniarbeig; i, a l'esquerra, la sendera descendeix fins a la Font de Catalá. Resulta recomanable ascendir fins al portet per les vistes. Però si no ho fem no passa res no perd encant el recorregut. Tornant sobre els nostres passos descendim fins a la Font de Catalá. I seguim en aquesta drecera, inicia un moderat ascens fins a aconseguir el punt de pujada al Portet d’Ondara (que connectaria, travessant la serra, amb la zona recreativa situada al costat de l'entrada al parc); sense desviar-nos, continuem el recorregut circular i arribem a una altra de les variants que ens ofereix la sendera PR-CV 415, que és la possibilitat d'ascendir a la Penya Vermella (coneguda popularment com la “cara de l'indi”), en els voltants de l'autopista AP-7. Des d'aquest punt, la sendera circular inicia un moderat descens, per una zona amb presència de nombroses roca i pedra, que ralentitza i dificulta la marxa, fins a aconseguir el Morro de les Coves (extrem est de la serra, caracteritzat per l'existència de nombroses coves). Posteriorment, la sendera continua perdent cota i gira cap a l'oest i, després de travessar una antiga pedrera, s'aconsegueix el lloc d'inici de la ruta.Punt de trobada i eixida: 8:35 Més i Més Ondara, Carretera Nacional 332. Més sobre la ruta,